Thursday, February 14, 2013

Valentijsdag

Nou ik heb van Humberto snoep gehad in het kader van de Valentijnsdag. Als je hier geen geliefde hebt moet je toch het vieren omdat het ook de dag is van vriendschap. Ik zou het doorbrengen met GP maar die heb ik niet kunnen bereiken. Als ik in  het hotel zit heb ik geen bereik op mijn peruaanse mobiel.
Gisteren weer naar het centrum afgehobbeld. Ik wilde nog een keer de collectie van de bank bestuderen en liep per ongeluk naar binnen in het museum van het theater. Waarna ik ook nog naar het museum voor de culinaire zaken ben geweest. Het klinkt allemaal veel, om misschien was het dat ook wel, maar ach het viel aan de andere kant ook wel weer mee. In het theatermuseum waren een aantal kostuums het hoogtepunt met een aantal copien van vergeelde affiches. Een was van de japanse violist Yehumi Mehudi, uit 1943, tja wat zullen we daar van denken. Verder in de bank was de goud collectie tijdelijk gesloten en had ik het idee dat er sinds vorig jaar niet veel was veranderd. Maar ja misschien is dat voor hier ook te veel gevraagd. Het was in ieder geval niet zo als het museum van dinsdag dat de helft van het museum in poeier lag.
Daarna nog de toeristen markt in Miraflores bezocht, en trouwens ook nog een paar in het centrum van Lima. Het blijkt dat je pyrieta best als een stuk christal kunt krijgen, maar dat ze het liever niet om hun nek binden, ondanks de evident goede kwaliteiten die pyrieta beschikt, zoals dat je er veel vriendschap en liefde door kunt krijgen. Deze dagen zeker van belang.
Verder is de drukproef van de Onderste steen binnen. Spannend, mijn voorkeur gaat uit naar omslag nummer twee waarmee we meteen discussie in de groep hebben. Want L. vindt de eerste omslag leuker, maar ik weet niet waar het beeld vandaan komt, het is zeker geen Wari, dus daarom ben ik tegen. Het is wel wat want je moet natuurlijk ook nog in een paar woorden de mogelijke lezer zo gek maken dat hij het geld wel wil uitgeven. Ik heb ook  nog een heiligen beeld aangeschaft van de goede heilige Sebastiaan, is er iemand verbaast. het is wel leuk, het is met losse pijlen, die kun je er dan zelf nog eens inprikken als je er zin in hebt. Misschien moet ik toch naar de hermitage voor het Sebastiaan speldenkussen, oh dat is een mooie missie voor onder de middag.
Tsss is het Van Gogh museum nou weer anderhalf jaar dicht. Je snapt het niet, misschien moet Amsterdam investeren in een groot tijdelijk nood museum. Dat zou iets zijn voor de kantorenloods. Bouw een gebouw als het KPN gebouw om tot nood museum. Ah gaat de verbouwing ook tigtig miljoen kosten, dan is mijn advies maak er een leerproject van, kunnen jongeren leren bewaken etc, dan kun je ernstig besparen op de verbouwingskosten. Een paar hollandse amsterdammers, marokaanse amsterdammers, griekse amsterdammer, Noord Koreaanse Amsterdammers, een paar belgische Amsterdammers gezellig allemaal in een leer-werk project. Ook nog een beetje snachts werken. Als je het doet op Sloterdijk kan bovendien de jongere niet klagen over dat het te ver is om er snachts rond te hangen.
Zo weer een probleem opgelost.
Wat me dan nog brengt bij de volgende beschouwing over de Paus. Ik als heilige watcher hou het natuurlijk in de gaten. Nou viel het ergens op dat de Paus heel close was met de leuke frisse kamenier, en verder loopt de paus natuurlijk graag met hippe byzantijnse petjes, dit met zijn uitstraling maakt dat bij mij de gaydar was aangesprongen. Met de vorige paus had ik dat trouwens niet. Toen was er ineens drama in Vaticaan, de hele Vatileaks toestanden en moest de kamenier plaatsmaken. De Paus huilde tranen met tuiten, in een mooie kanten zakdoek, dat dan weer wel. Ondertussen bleek het hele drama van de vatileaks ook wel weer mee te vallen, welke geheimen ook alweer. Maar de kamenier was wel weg en nu heeft de Paus er geen zin meer in. Nou ik denk er het mijne van waarbij mijn gaydar een deel van het beeld bepaalt.
Verder weet ik nog niet wat er vandaag staat te gebeuren.
Ik moet zo eerst mijn tanden maar eens poetsen want die negerzoen was vreselijk zoet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home