In Lima
Nu ben ik alleen in Lima, alleen ik vraag het me wel af. Ik loop voortdurend rond met Eider en dan weer Daniel. In Amsterdam is mijn sociale leven een stuk suffer. Ik moet daarnaast ook nog al die jongens zien wiens naam eindigt met een o. Ik heb het er maar druk mee. Nu weer meneer Robert van de foto van het feest. Ik vind het eigenlijk maar saai als ik er geen foto bij kan zetten. Anyway gisteren een paar souveniers gekocht. Ik kan weer wat uitdelen. Iedereen zit natuurlijk al onder de peruviaanse troep. Waarom gebruik ik zelf altijd peruaans. Het mag allebei. Misschien is het beste als ik mij concentreer als ik weer thuis ben op het kookboek, voor een van die speciale peruaanse gerechten. Of een heel maal in elkaar flanzen. Ik weet niet of ik veel speciale dingen nodig heb. Je zal alles toch wel gewoon in Nederland kunnen krijgen. Alleen de paarse mais is een probleem. Daar maken ze hier een drankje van en een soort gelatine pudding. Verder is Lomo saltado hier een gelief gerecht, een soort geroerbakte groente rundvlees en patat. In mijn nederlandstalige boekje Peruaans koken ontbreekt de patat. Bijna reden genoeg om het kookboek uit het raam te smijten. Maar ja ik heb het van Caroline gehad, en het is het enige peruaanse kookboekje dat ik wel begrijp. MMM wat heeft het voor nut als je een internationaal kookboekje schrijft en alle gerecht uiteindelijk zuurkool stampot zijn. In plaats van pasta kunt u ook heel goed aardappelen gebruiken, als u geen schaaldieren of vongole in huis heeft kunt u ook zuurkool gebruiken. Voor de garnering gebruik ik meestal spekjes, peterselie in nederland is vaak van matige kwaliteit. Tja zo kun je wel een spaghetti all vongole serveren waar je je geen breuk aan valt.
Gisteren en eergisteren ceviche gegeten, die gemarineerde vis van ze. Indien u niet beschikt over rauwe vis kunt u ook een zure haring in stukjes snijden. In peru gebruikt men vaak spaanse peper, maar een beetje paprika poeder van de euroshopper geeft ook een goed resultaat. Men serveert er vaak gesneden ui, zoete aardappel en grote mais bij. Drie baby mais uit de euro shopper voldoen ook goed.
Nu moet ik alweer geld opnemen. Wat is dat toch met het geld. Het is wel zo dat je hier voor de prijs van een biertje in de April een hele liter bier hebt. Je krijgt het in grote degelijke glazen flessen aangerukt. In de disco is het iets duurder.
Gisteren en eergisteren ceviche gegeten, die gemarineerde vis van ze. Indien u niet beschikt over rauwe vis kunt u ook een zure haring in stukjes snijden. In peru gebruikt men vaak spaanse peper, maar een beetje paprika poeder van de euroshopper geeft ook een goed resultaat. Men serveert er vaak gesneden ui, zoete aardappel en grote mais bij. Drie baby mais uit de euro shopper voldoen ook goed.
Nu moet ik alweer geld opnemen. Wat is dat toch met het geld. Het is wel zo dat je hier voor de prijs van een biertje in de April een hele liter bier hebt. Je krijgt het in grote degelijke glazen flessen aangerukt. In de disco is het iets duurder.
1 Comments:
Hoi. Ik heb een recept op Internet gevonden van lomo saltado met patat, dus als je weer terugbent zal ik het voor je maken. Laat die mais maar zitten hoor, volgens mij zijn Reinier en ik daar ziek van geworden. Van de fotoos herken ik alleen Daniel. Jammer dat ik er niet bij was.
Post a Comment
<< Home